XARXA

En xarxa. Murs de bitàcola s’articula com un actor més d’una xarxa de treball multidisciplinari d’agents socials i professionals. És, en si mateix, un projecte multidisciplinari i flexible, que s’enriqueix alhora que aporta la seva experiència i propostes a un conjunt d’iniciatives i projectes que treballen des de diversos àmbits per la consecució d’uns objectius comuns: memòria, comunitat i cultura.

Impulsors

Roc Blackblock

Coordina el projecte Murs de Bitàcola i és l’autor dels murals.

Artista urbà, dissenyador gràfic (Escola Elisava), il·lustrador (Escola d’art Serra i Abella), amb més de vint anys d’experiència en intervencions murals a l’espai públic. Ha dut a terme diversos projectes de caràcter social.

Helena Julià Mullerat

suport a la gestió i producció de projectes.

Tècnica Superior en animació sociocultural i postgrau en producció de fires i festivals. Coordinació, dinamització i regidoria d’activitats. Vinculada a projectes culturals, educatius i donant suport a projectes comunitaris.

Fer Alcalá

Documenta fotogràficament els murals i el procés de creació.

Fotògraf especialitzat en art urbà i comunicador, col·labora, entre d’altres, en festivals i mitjans especialitzats en art urbà com Brooklyn Stree art, Parees Festival, Festival Avant Garde Tudela, Difusor o Wallspot.

Duna Galup

Redacció i traducció de continguts digitals i comunicació del projecte.

Estudiant de Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona.

Xarxa de col·laboradors

Jordi Guixé

suport historiogràfic. Coordina projectes conjunts amb Eurom.

Investigador i doctor en Història Contemporània per les universitats de Barcelona i París Sorbonne-Nouvelle. Especialitzat en polítiques públiques de memòria i en la repressió franquista contra els exiliats polítics durant el període de la Guerra Civil Espanyola, la Segona Guerra Mundial i la guerra freda. Des de 2012 dirigeix l’Observatori Europeu de Memòries (Eurom) de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona i és professor a la Universitat de Barcelona.

Núria Ricart Ulldemolins

gestora de projectes, desenvolupa processos participatius i coordina projectes conjunts amb Eurom i Arte público y memoria

Professora agregada de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Doctora en Espai Públic i Regeneració Urbana. Investigadora principal del projecte “Art públic i memòria. Desenvolupaments per al programa d’intervencions a la xarxa d’Espais de repressió franquista a Barcelona”. Col·labora amb l’Observatori Europeu de la Memòria (Eurom) i amb els processos de participació ciutadana Futur Monument Presó de Dones de les Corts i Fem Nostre l’Espai de la Model. Les seves línies d’investigació se centren en la monumentalitat, l’art públic i les maneres de transmissió de la memòria.

Andrés Antebi

suport historiogràfic i antropològic. Coordina projectes conjunts amb OVQ

Antropòleg i documentalista. Té àmplia experiència en projectes editorials, audiovisuals i d’investigació social aplicats a la recerca sobre usos festius i reivindicatius del carrer en ciutats d’arreu del món. En l’àmbit docent treballa com a professor de tècniques d’etnografia a la Universitat Pompeu Fabra (Escola ELISAVA) i imparteix classes sobre cultura islàmica i espais públics a la Diputació de Barcelona. Des de l’any 1999 forma part del Grup de Recerca Etnografia dels Espais Públics de l’Institut Català d’Antropologia, i des del 2011 del GRECS (Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials) de la Universitat de Barcelona. També en l’àmbit investigador és el coordinador de l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ).

Xènia gaya

suport a la gestió i producció de projectes.

Dissenyadora d’Interiors (Escola Elisava), Barcelona. Especialista en gestió, producció i direcció artística d’esdeveniments artístics i culturals, ha col·laborat, entre altres amb Sónar, Festival Eufònic, O Marisquiño, Festival de cine d’autor de Barcelona. Creadora i directora de Col·lectiu Cultura

Xarxa d'entitats

EUROM, Observatori Europeu de la Memòria

Treballa per l’anàlisi i promoció de les polítiques de memòria històrica. Té com a objectiu reflexionar sobre la història recent de la lluita per la democràcia i la llibertat a Europa, defensant la pluralitat de records.

OVQ, Observatori de la Vida Quotidiana

Organització multidisciplinària que treballa en la recerca i creació de continguts al voltant de les dinàmiques de la vida social contemporània des d’una perspectiva d’antropologia social i historiogràfica. Les seves propostes d’investigació i creació de continguts es materialitzen, entre d’altres, en exposicions, dossiers monogràfics, continguts editorials o creació d’arxius i fons documentals web comunitaris.

Montana Colors, Cultura

Empresa especialitzada en productes pel grafiti i l’art urbà, que alhora dona suport als creadors i que s’articula de forma col·laborativa en diferents àmbits d’actuació com ara en el suport a les arts, en la presa de consciència de la necessitat de la cura del medi ambient, la fauna i la flora, en la recerca de la igualtat des d’una perspectiva de gènere, en la justícia social, en l’àmbit educatiu, del lleure actiu, del sociosanitari, o mitjançant accions i projectes en l’àrea de la RSC.