Teixim comunitat

Barcelona, 2016
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp

L’Ateneu Harmonia és un equipament del barri de Sant Andreu, allotjat a la Fabra i Coats. És un espai divers, utilitzat per una gran varietat de persones i col·lectius, amb una gestió comunitària dels mateixos recursos, i amb una voluntat transformadora, que treballa des de la cultura per un enfortiment de les bases populars del barri.

L’any 2015 van decidir dur a terme la decoració del vestíbul amb un mural que resultés significatiu de tot el que succeeix a l’Ateneu. Per decidir i acotar el contingut d’aquest mural van dur a terme un procés participatiu que permetés posar en comú totes les sensibilitats i arribar a un consens. Fruit d’aquest procés van concloure i traslladar a Murs de Bitàcola la voluntat de pintar alguna obra que recuperés la identitat fabril de l’edifici, que tingués una perspectiva de gènere i que d’alguna manera reivindiqués el tarannà de l’entitat.

Donat que l’activitat de l’antiga Fabra i Coats era tèxtil, s’aprofità el concepte de “teixir” entès com l’activitat d’enllaçar i unir parts per establir el paral·lelisme amb les activitats de l’Ateneu, que són eines per “teixir comunitat, cultura, futur… ”

More
articles