Teixim comunitat

Barcelona, 2016

L’Ateneu Harmonia és un equipament del barri de Sant Andreu, allotjat a la Fabra i Coats. És un espai divers, utilitzat per una gran varietat de persones i col·lectius, amb una gestió comunitària dels mateixos recursos, i amb una voluntat transformadora, que treballa des de la cultura per un enfortiment de les bases populars del barri.

L’any 2015 van decidir dur a terme la decoració del vestíbul amb un mural que resultés significatiu de tot el que succeeix a l’Ateneu. Per decidir i acotar el contingut d’aquest mural van dur a terme un procés participatiu que permetés posar en comú totes les sensibilitats i arribar a un consens. Fruit d’aquest procés van concloure i traslladar a Murs de Bitàcola la voluntat de pintar alguna obra que recuperés la identitat fabril de l’edifici, que tingués una perspectiva de gènere i que d’alguna manera reivindiqués el tarannà de l’entitat.

Donat que l’activitat de l’antiga Fabra i Coats era tèxtil, s’aprofità el concepte de “teixir” entès com l’activitat d’enllaçar i unir parts per establir el paral·lelisme amb les activitats de l’Ateneu, que són eines per “teixir comunitat, cultura, futur… ”

More
articles