Aixafem el feixisme

Ulldecona, Tarragona, 2020
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp

Aquesta intervenció fou una obra amb dos objectius paral·lels. Per una banda, fer un homenatge al fotògraf Pere Català Pic i la seva obra pel Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya, creat el 1936. Per altra banda, l’objectiu intrínsec a l’obra de visibilitzar i promoure l’antifeixisme als carrers.

La producció d’aquest mural no responia a cap encàrrec vinculat directament al contingut pintat. Roc Blackblock va ser convidat a participar d’un vídeo musical del grup “Lágrimas de Sangre”, volien gravar l’artista urbà mentre pintava un mural, per incloure alguns fragments en el videoclip. Roc aprofità l’ocasió per dur a terme aquest homenatge, i fer-ho a Can Batlló, sabent que l’obra seria ben acollida allà i el missatge compartit per tots els usuaris/es de l’espai.

Com a anècdota de la intervenció, quan es publicà a les xarxes socials generà un interessant debat sobre si era oportú o contraproduent pintar simbologia feixista, encara que fos trencada o trepitjada. Algunes veus proclamaven que no s’ha de donar visibilitat a aquesta simbologia ni tan sols per negar-la i rebutjar-la. En aquest cas, el fet de representar una obra de marcat caràcter històric i icònic de l’antifeixisme, quedava justificat, malgrat això l’argument no està exempt de la seva lògica.

More
articles