Durant el 2016 conclogueren les obres realitzades pel Consorci del Besòs d’adequació i millora del Rec Comtal al seu pas pel barri de Can Sant Joan de Montcada i Reixac.
El Rec Comtal és un element important de la nostra història. Tal com s’explica a Viquipèdia: “Com a antecedent d’aquest canal existia un aqüeducte romà, l’aqüeducte de Montcada, que a partir de l’alta edat mitjana va caure en desús. La construcció del Rec es remunta al segle X i possiblement va ser un encàrrec del comte Mir per potenciar la indústria que es començava a establir als voltants de Barcelona. Tenia un recorregut de més de 12 km: naixia en una resclosa prop de Montcada i desembocava al port pel Pla de Palau. En el seu recorregut regava nombrosos horts de Sant Andreu de Palomar, Sant Martí de Provençals, les hortes del Portal Nou, Sant Pere i els horts d’en Favà. No va ser fins al 1703 que el canal no va ser utilitzat com a subministrament d’aigua a la ciutat i es va fer servir fins al segle xix. En el punt on es troben aquestes restes es trobava el molí de Sant Andreu (molí de la Torre Bell-lloc), construït al segle XIII, que va ser l’últim dels molins en desaparèixer a Sant Andreu”
La zona del Rec comtal havia sigut als anys setanta una zona d’oci i lleure que posteriorment va entrar en un procés de deteriorament important.
Amb les obres de millora i adequació es va proposar fer un mural que poses de manifest la importància de l’obra i el caràcter social que havia tingut. Una de les imatges representades foren les bugaderes que utilitzaven aquesta infraestructura, una altra fou la imatge de canalla banyant-se en l’època que el Rec tenia una intensa activitat lúdica.